Bibliotheek

De rol van filmvertoningen binnen bibliotheken steeds belangrijker

De maatschappelijke functie en impact van bibliotheken is het afgelopen decennium aanzienlijk uitgebreid. Denk daarbij onder andere aan kennismaking met kunst en cultuur, de mogelijkheid tot ontwikkeling en educatie en het organiseren van ontmoeting en debat. In al deze zaken kan het vertonen van film een bijdrage leveren.

Film als onderdeel van uw programmering
Film trekt nieuwe bezoekers naar uw bibliotheek. De diversiteit aan thema’s die wordt gebruikt in films biedt ruimschoots ruimte voor ontmoeting en debat en laat uw bezoekers kennismaken met cultuur. Of het nu gaat om de maatschappelijke thema’s of juist de ontspanning, er is altijd een passende film beschikbaar voor uw bezoekers.

Wat u moet weten voordat u een film gaat vertonen
Films en filmwerken (series, clips, documentaires) zijn auteursrechtelijk beschermd. Voor het openbaar vertonen is toestemming nodig van de rechthebbende. FilmService verstrekt namens deze rechthebbende partijen de juiste licenties waarmee u filmwerken openbaar mag vertonen.

De beste films met de juiste licentie
Via www.filmservice.nl kunt u een vertoningslicentie aanvragen voor verschillende titels uit onze enorme catalogus. FilmService adviseert u graag op het gebied van titelkeuze. Veel Bibliotheken maken reeds gebruik van de diensten van FilmService. Desgewenst kunnen wij u in contact brengen met bibliotheken die ruimschoots ervaring hebben met het organiseren van filmvertoningen.