De licenties van FilmService

Maak uw keuze uit een Standaard- of Pluslicentie.

De Standaardlicentie

Het vertonen aan groepen middels een Standaardlicentie is onder te verdelen in primair- en secundair vertonen. Deze begrippen worden hieronder nader verklaard. LET OP! Bij een Standaardlicentie mag u niet aankondigen! Indien u wel wenst aan te kondigen, klik dan op Pluslicentie.

Primair vertonen

Ik organiseer een filmvoorstelling in groepsverband met hoge attentiewaarde

Download tarievenblad
 • Kenmerken primaire vertoning:
 • Vertoning heeft een hoge attentiewaarde
 • Er is sprake van een georganiseerde vertoning
 • U kunt een e-mail sturen om een Dvd/Blu-ray/FS Stream te huren
Primaire licentie aanvragen

Secundair vertonen

Ik wil een film vertonen op de achtergrond met lage attentiewaarde

Download tarievenblad
 • Kenmerken secundaire vertoning:
 • Vertoning heeft een lage attentiewaarde
 • De film draait op de achtergrond
 • U kunt een e-mail sturen om een Dvd/Blu-ray/FS Stream te huren
Secundaire licentie aanvragen
Film huren bij een licentie?

Wanneer u een licentie heeft bij FilmService kunt u gemakkelijk en voordelig films huren. U kunt hier meer lezen over de bruikleen van Dvd en/of Blu-ray.

Bij een Pluslicentie kunt u de drager bij aanvraag direct toevoegen. Bij een Standaardlicentie kunt u een e-mail sturen met vermelding van uw licentienummer naar info@filmservice.nl. 

Wij adviseren u om na ontvangst van de Dvd of Blu-ray, deze direct te controleren op een goede werking.

Omdat een volgende vertoner deze Dvd/Blu-ray ook op tijd moet ontvangen is het belangrijk dat u zich aan de uiterste retourdatum houdt.

De retourdatum is de op de verzendlijst vermelde datum waarop de in bruikleen gegeven Dvd/Blu-ray bij FilmService terug moet zijn.

Terugsturen van de Dvd/Blu-ray is gratis en eenvoudig:

 • Plak het retouretiket op de enveloppe.
 • Geef het poststuk af bij een PostNL afgiftepunt.
 • Vraag om een verzendbewijs
 • Bewaar dit verzendbewijs goed, hier kan later om gevraagd worden

Wilt u bij uw volgende vertoning liever gebruikmaken van onze streamingdienst? Stuur ons een email naar info@filmservice.nl of bel 085-0404700.

Let op: wij kunnen wel garanderen dat wij uw pakket op tijd aanleveren bij de pakketdienst, maar niet dat deze door de pakketdienst op tijd bij u geleverd wordt (95% van de pakketten wordt wel gewoon op de afgesproken dag geleverd).

 

Indexering standaard tarieven per januari 2023

Conform artikel 5.2 van de Algemene voorwaarden verhoogt FilmService haar tarieven met ingang van 1 januari 2023 met de Consumentenprijsindex Alle Huishoudens van het CBS. Hierbij wordt het cijfer van de meest recente maand juni vergeleken met de daaraan voorafgaande maand juni. Dit betekent dat onze tarieven worden verhoogd met 9,9%.

Deze aanpassing is noodzakelijk om onze dienstverlening op peil te houden en de (forse) prijsstijgingen, waar ook FilmService mee wordt geconfronteerd, het hoofd te bieden.

Overigens geldt dit uitsluitend voor onze standaard tarieven. Voor de Plus-tarieven zullen vanaf 2023 andere staffels gaan gelden.

Licentie wijzigen of annuleren

Indien u een reeds verleende Standaardlicentie wenst te wijzigen of annuleren, dient u hiervoor per e-mail een verzoek in te dienen. Voor het wijzigen of annuleren van een Standaardlicentie wordt € 15,00 (excl. btw) in rekening gebracht. 

Wijzigingen of annuleringen kunnen alleen voorafgaand aan de vertoningsdatum per e-mail aan ons doorgegeven worden. Wijzigingen of annuleringen welke na de vertoningsdatum aan ons worden doorgegeven, kunnen wij niet meer in behandeling nemen.

Doelgroepregelingen

Voor een aantal doelgroepen hebben wij speciale tarieven. Hieronder volgt een overzicht van deze doelgroepen:

Het kan zo zijn dat uw organisatie binnen één van bovenstaande doelgroepen valt, maar dat u minder films wilt gaan vertonen dan wat op het tariefblad van de doelgroep regeling staat. In dat geval dient u een Standaardlicentie aan te vragen. Wanneer u de films wilt gaan aankondigen, dient u altijd een Pluslicentie aan te vragen.

Lees hier de spelregels voor het aankondigen van filmvertoningen.

Veelgestelde vragen over de Standaardlicentie
Wat is een Standaardlicentie?

Met de Standaardlicentie heeft u toestemming om de film openbaar te mogen vertonen zonder deze vooraf aan te mogen kondigen.

Twijfelt u over een Standaard- of Pluslicentie? Lees hier de spelregels voor het aankondigen van filmvertoningen.

Wat is het verschil tussen primair en secundair vertonen?

Met primair vertonen wordt bedoeld een georganiseerde filmvoorstelling. Er wordt in groepsverband bewust naar gekeken en vaak is het aanvangstijdstip en de titel van de film bij de kijkers bekend. In het algemeen is er bij primair vertonen sprake van een hoge attentiewaarde.

Met secundair vertonen wordt het gebruik van beeld als achtergrond bedoeld. De films komen bij toeval langs en hebben doorgaans een lage attentiewaarde. Beeld is bedoeld om een bepaalde sfeer en uitstraling te creëren. Kijkers zijn vaak passanten. Secundair vertonen komt onder meer voor in winkels en op beurzen. Het gebruik van beeld is daar onderdeel van de inrichting en medebepalend voor het gewenste imago. Denk in dit verband aan het vertonen van een muziek-dvd. Ook het gebruik van tekenfilms in een kinderhoekje is een vorm van secundair vertonen.

Hoe lang duurt het voordat ik de Standaardlicentie ontvang?

De Standaardlicentie is altijd direct goedgekeurd. U ontvangt dan ook vrijwel direct van ons een e-mail met daarin de licentie en de bijbehorende factuur.

Met een Standaardlicentie mag ik dus niet aankondigen. Wat mag ik wel?

Met een Standaardlicentie mag u de film vooraf inderdaad niet openbaar aankondigen. U mag de film wel besloten aankondigen, bijvoorbeeld via een nieuwsbrief of een besloten Facebookpagina.

Lees hier de spelregels voor het aankondigen van filmvertoningen.