Afbeelding1

C-NIMMA Nijmegen: “binnen 2 uur waren 8 filmvertoningen voor 250 bezoekers volledig uitverkocht”

C-NIMMA organiseerde in 2023 een succesvolle buitenbioscoop met hulp van FilmService. In dit artikel vertellen we er meer over.

Na deze mooie prestatie, is FilmService benieuwd hoe C-NIMMA dit heeft aangepakt. Wij hebben contact opgenomen met Stan de Waard, die samen met Rosa van den Groenendaal, C-NIMMA Nijmegen heeft opgericht.

“Het plan om openbare filmvertoningen te organiseren, lag al lang op de plank. Echter wilde we het goed aanpakken en hebben ruim een jaar de tijd genomen om dit goed voor te bereiden”, aldus Stan de Waard. “We zijn begonnen met teasers te plaatsen op Instagram. We probeerden mensen nieuwsgierig te maken met aankondigingen van iets nieuws. Bekijk hier het Instagram account om deze content te bekijken.

Daarnaast hebben we “de Vrienden Van… “opgericht, waarbij lokale organisaties (uit Nijmegen) zich als vriend konden aansluiten. Als Vriend Van C-NIMMA Nijmegen, werd je sponsor. Wij communiceerden deze partijen dan op onze Social Media kanalen en zij zullen zichtbaar zijn tijdens de filmvertoningen, bijvoorbeeld met hun reclamespotje tijdens en na de filmvertoning. Doordat onze “Vrienden Van” ons ook communiceerden binnen hun kanalen (website/Social Media/flyers), kregen we ineens veel exposure en naamsbekendheid. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een succesvolle verkoop: binnen 2 uur waren 8 filmvertoningen voor maximaal 250 kijkers volledig uitverkocht!” Zelf werkt Stan in de evenementenwereld en heeft daardoor ook veel contacten die konden helpen met bijvoorbeeld het maken van een logo.

C-NIMMA heeft alle licenties via FilmService geregeld. “Door slechts “licentie filmvertoning” te googelen, kwam ik direct bij FilmService terecht. Ik kreeg meteen een enthousiaste reactie terug op mijn vragen en de aanvragen liepen voorspoedig. Van sommige films waren de rechten onbekend, maar FilmService adviseerde gelijk alternatieve titels. Het laagdrempelige contact, zelfs in het weekend via Whatsapp, vond ik echt een pluspunt.”