Martin Door Pepijn Van Den Broeke Studio Plakband.

Martin Koolhoven: ambassadeur van FilmService

Als iemand in staat is ons mee te nemen in de wereld van film dan is dat Martin Koolhoven. Een groot maker en kenner van film.

FilmService heeft Martin gevraagd om als ambassadeur maandelijks zijn kijk te geven op het gebied van film. Dit zal terugkomen in onze nieuwsbrieven en op onze Social Media. Zijn filmkeuze en invalshoeken zullen hopelijk een mooie bron van inspiratie zijn voor vertoners en liefhebbers van film. 

"Ik ben een filmmaker die het liefst wil dat zijn films in de bioscoop gezien worden: in het groot, met goed beeld & geluid en in het bijzijn van een publiek. Daar zijn ze ook voor gemaakt.

Maar je wilt ook dat de film daarna nog een leven heeft, bijvoorbeeld in de thuisbioscoop. Dat is mooi en fijn, maar FilmService biedt de mogelijkheid op wat beters. Film als collectieve belevenis en meestal in betere kwaliteit en groter scherm dan thuis. Voor mij is die collectieve beleving echt een meerwaarde. Niks is leuker dan samen lachen, samen griezelen en samen huilen.

Natuurlijk ben ik er ook voor dat dit netjes en legaal gebeurt, zodat de rechthebbenden daar een kleine vergoeding voor krijgen. FilmService regelt dat allemaal, zodat het in de toekomst nog steeds mogelijk blijft films te maken. Dat doet FilmService niet alleen voor Nederlandse films, maar ook voor films uit het buitenland.

FilmService heeft mij gevraagd om hun ambassadeur te worden. Dat betekent onder meer dat ik maandelijks mijn kijk zal gaan geven op het gebied van film, filmkeuze en filmthema’s, in de nieuwsbrief en op Social Media. Ik hoop dat het u inspireert.

Hartelijke groeten Martin Koolhoven"

Bekijk hier alle berichten van Martin Koolhoven.