België

Vertoning van films in België
Indien u een film aan publiek wil vertonen, heeft u toestemming nodig van de rechthebbende van deze film. De waarschuwingstekst aan het begin van een dvd is daarover glashelder.

Voor het regelen van de benodigde toestemming kunt u terecht bij FilmService. Wij bieden al ruim 20 jaar licenties voor de vertoning van films in Nederland en België. FilmService heeft hiervoor het mandaat van de meeste rechthebbenden.

Er zijn aparte tarieven voor vertoning met of zonder publieke aankondiging. Een publieke aankondiging is bijvoorbeeld een poster op een openbare plaats, een vermelding in het openbare gedeelte van uw website, of een artikel in een krant.

De catalogus van FilmService bevat zo’n 20.000 titels in allerlei genres; van klassieke Arthouse-films tot actuele kaskrakers. U kunt hier de catalogus raadplegen, waarbij het mogelijk is te selecteren op titels die voor vertoning in België beschikbaar zijn.

Tarieven De vergoeding is afhankelijk van het aantal kijkers en uw keuze met of zonder aankondiging. Bij meer dan 150 kijkers geldt een vergoeding per kijker. Hier vindt u de tarieven die gelden voor België.

Aanvragen Een licentie is eenvoudig aan te vragen, via het mailadres belgie@filmservice.nl. Indien u onderstaande gegevens naar ons mailt, ontvang u de licentie en de factuur binnen enkele dagen per mail retour.

  • Contact- en/of debiteurgegevens
  • Gegevens vertoningslocatie
  • Filmtitel
  • Aantal  te verwachten kijkers
  • Datum vertoning
  • Met of zonder aankondiging
  • BTW nummer indien van toepassing


Filmdrager
  U mag zelf bepalen uit welke bron u de dvd of andere (digitale) filmdrager wenst te betrekken. Veel vertoners kiezen ervoor deze aan te schaffen of te huren bij een lokale videotheek. U kunt ook gebruikmaken van een legale download of stream via een digitaal platform. Dat is met de licentie van FilmService geen enkel probleem. 

Wijzigen of annuleren licentie
Indien u een reeds verleende licentie wenst te wijzigen of te annuleren dient u hiervoor per email een verzoek in te dienen via belgie@filmservice.nl. Voor het wijzigen of annuleren van een licentie worden €15,00 aan administratiekosten in rekening gebracht.

Licentievoorwaarden
Hier vindt u de licentievoorwaarden die op de licenties van FilmService van toepassing zijn.